Бургас ще харчи 16 млн. лева по-малко през 2010-та

За сравнение през 2009-та той е бил 163 525 332 лева.

 

"Ще има пари за проектите по капиталовата програма на общината, които за стартирали през миналата година и сега трябва да бъдат довършени", каза кметът на общината Димитър Николов. През настоящата година трябва да завърши строителството на 3 детски градини в Крайморие, Меден рудник и ЦГЧ. Заложени са средства за изграждането на нова градина в зона "В" на комплекс "Меден рудник". След постраяването й там ще бъдат разкрити 4 грипи с капицет по 30 деца всяка.

Със средства на общината и пари от спечелени проекти по оперативни програми предстои да бъдат санирани сградита на училищата "Кольо Фичето", немската и английската гимназии, СОУ "Иван Вазов" и Електротехникума, СОУ "Елин Пелин" и детска градина "Ханс Кристиян Андерсен". Проектите предвиждат и ремонт на ел и ВиК съоръженията, нови обзавеждания.

Ще бъдат довършени канализациите в Маринка, Долно Езерово и Победа.

Има спечелени средства по оперативна програма за укрепане на свлачището под Летния театър.

Тази година ще започне ремонтът и на буревард "Христо Ботев", на "Калоян", ще бъде довършена реконструкията на "Гурко". Трябва да бъдат пуснати в експлоатация басейна в Морската градина и спортната зала в комплекс "Изгрев".