Бургас става театрална столица

Този път това е постановката “Жестоки игри”, пиеса писана по времето на руския соц.

 

“Жестоки игри” е една от емблематичните пиеси на Алексей Арбузов. Пиесата се поставя от руския режисьор Андрей Любимов в "Адриана Будевска".

В тази пиеса се улавя желанието да се съхрани човека в себе си. Авторът – Алексей Арбузов е бил сред основните драматурзи в епохата на социализма в родината си. Въпреки това той пише пиеса, която е насочена към човека, към желанието да се научим да прощаваме, да запазим добротата – все ценности, които се разминават с идеите на тогавашния политически строй в бившия СССР.

“Жестоки игри” не е поставяна у нас от 20 години. През 70-те в нея играха Сашка Братанова, Досьо Досев”, каза Борислав Чакринов – директор на “Адриана Будевска”.

50 000 лева е бюджетът на “На брега” тази година. Средствата са осигурени от Министерството на културата и Община Бургас. Цените на билетите са 8,12 и 15 лева. По 20 лева ще се продават билетите за спектакъла на Явор Гърдев “Калигула”. Заради големия интерес то ще има две представления на 8-ми септември от 18.00 и 21.00 часа в Театъра за драма, опера и балет.