Бургаската улица "Богориди" ще свети като "Шанс-Елизе" До 3 декември обаче отсечката от един от символите на Бургас - Часовника до улица "Лермонтов" ще бъде довършена и пусната за движение. Точно този участък ще бъде осветен с множество светещи лампички подобно на един от емблематичните булеварди във френската столица Париж и в Европа.

От две седмици Бургас вече грее в коледни светлинки. Украсяването на града продължава. Украсата трябва да е завършена до празника на града - 6-ти декември - Никулден, когато по традиция ще бъде запалена коледната елха на площад "Тройката". Тази година това ще направят кмета Димитър Николов и актьорът Димитър Рачков, който е специалният гост в кампанията на общината "Завръщане в Бургас". Празничният концерт ще бъде на сцената, която ще бъде издигната на "Тройката" в непосредствена близост до течащите ремонти на улица "Александровска".

Предстои да бъде обособен и специален кът за най-малките. Фонтанът на площада, който привлича туристи в най-горещите летни дни, сега ще бъде затворен с дървени плоскости и върху него ще бъдат монтирани къщичката на Дядо Коледа, шейната с елените, както и други празнични елементи.

Пространството вече грее нощно време в синя светлина. Осветен е и Коледният базар. Дървените къщички са монтирани и е въпрос на броени дни да отворят. Традиционно в част от тях ще се предлага скара и вино, така че въздухът в града отново ще заухае на празник.