Бургаските математици станаха трети в Южна Корея По време на срещата бургаските ученици разказаха за своя успех и показаха престижните медали и специалната купа за принос към състезанието, връчена им от домакините. Призът е за 6-те задачи, ползвани в надпреварата, чиито автори са учители от Природо-математическата гимназия.

Деветокласниците Тодор Марков и Деница Райкова се завърнаха със сребърни медали, а с бронзовите отличия се окичиха Мария Николова и Вяра Христова. Малките участници, в групата до 13 години Даниел Рохов, Диян Димитров и Мария Делякова от 5 клас заели престижното 4-то място. Това е безспорен успех, тъй като петокласниците е трябвало да решават задачи за 6 клас.

Кметът Димитър Николов поздрави младите ни математици с безспорния успех в поредната олимпиада по математика и им пожела да продължават и занапред да покоряват световните върхове в най-точната наука.

В края на срещата градоначалникът обяви, че в момента общинска администрация подготвя документацията по учредяване на общински фонд за подпомагане на даровити деца в Бургас. Въпреки трудните условия и кризата Община Бургас ще намери възможност да подпомага изявите на талантливите бургаски ученици и участието им в международни състезания и олимпиади. Дейностите по създаване на фонда трябва да бъдат финализирани до началото на новата учебна година.