DSCN2319

DSCN2319

Бургаско училище каза "Не" на агресията

на Обединените нации в България, а начинанието се реализира със съдействието на РИО на МОН и се провежда в периода от  1 до 19 ноември 2013г.

Училището за поредна година работи за превенция на агресията, като тази година основната тема на проявите е "ОУ "Свети Княз Борис I" – Безопасна територия на учениците" – "Повишаване на емоционалната интелигентност на педагогическите специалисти и учениците като средство за справяне и управление на емоциите и агресията".

Целта е да се стимулира участието на подрастващите за създаване на среда, подчинена на защитата на правата на човека и на култура на мира и ненасилието, обясни педагогическият съветник на училището Златка Илчева.

В рамките на инициативата се проведе среща- разговор, в която се включиха второкласниците от училището, областният говорител на МВР Бургас Цветелина Рандева, инспекторът Детска педагогическа стая към Областната дирекция на МВР Веселина Тодорова, директорът на училището Галина Жишева, ученици от Ученическия съвет и родители.

Темата за създаването на толерантна среда и превенцията на агресията е особенно актуална, подчертаха участниците в инициативата. Тя бе съпроводена с тематична изложба от рисунки, сътворени от малчугани специално за проявата.