obshtinaburgas

obshtinaburgas

Бургазлии ще подават жалби и по интернет

и мобилни комуникации. Целта на проекта е да даде възможност на жителите да участват активно в подобряването на условията на живот в техните райони, като дават навременна и конкретна информация за забелязани от тях нередности от неспешен характер към съответната служба в общината чрез интернет сайт www.aktiven.bg. В процес на разработка е приложението и за мобилни телефони.

Гражданите могат да използват сайта, а по-късно и мобилното приложение, за да регистрират нередност (напр. опасна сграда, паднал стълб, счупена пейка и др.) като посочват местоположението върху картата, дават кратко описание и прилагат снимки, ако са налични.

Сайтът и мобилното приложение са общи за всички общини и организации, които желаят да се включат в проекта. В зависимост от това на територията на коя община е регистриран подадения сигнал, уведомлението се подава към съответната община или друга отговорна организация, която участва в проекта.

Участието на Община Бургас в проекта е безплатно и предоставя възможност на администрацията да получава в реално време сигнали от гражданите за: опасни подлези и сгради, неработещо осветление, опасна детска площадка, уличка дупка, повреден тротоар, неправилно паркирани автомобили, опасни висящи кабели, паднал електрически стълб, теч на вода и други.