"Черноморец-Бургас" и "Унтерхахинг" направиха зрелищно 2:2

Символичните домакини от Бургас започнаха много нахъсано срещата и още в 7-та минута  Йохен Зайц проби отдясно, намери с точен пас Дяков, който технично премина вратаря и подаде към Матиас Морис, който от 3-4 метра намери мрежата на баварците. Последваха още две добри атаки на "акулите" но те не завършиха с ново попадение. Вместо това при една контраатака, футболистът на гостите Леандро остана непокрит и с глава успя да възстанови равенството.

Последва отново активизиране в редиците на бургаския тим и след изпълнение на ъглов удар в 25-та минута Тошев от малък ъгъл с глава за втори път провря топката в мрежата. Публиката стана на крака и аплодира възторжено това красиво ппопадение на нападателя. При следващата атака на момчетата на Красимир Балъков, Хектор Гонзалес стреля силно и с последни усилия вратарят Дариус Кампа успя да избие в корнер. До края на полувремето играта бе равностойна, като по-настоятелни бяха черноморци, но до нови опасности и голове не се стигна.

През второто полувреме нови 11 футболисти влязоха в игра за "Черноморец". Първите минути на полувремето бяха за гостите, които в 49-та успяха да изравнят след неспасяем удар на Леандро, който отбеляза и първия гол за тима на Аугенталер.

В оставащите минути и двата отбора се опитаха да изтръгнат победата, но с добри изяви се отличиха и двамата вратари, като трябва да се отбележи че пълни 45 минути за бургазлии изигра Ник Дашев, който е само на 19 години. Най-чистото положение за промяна на резултата в полза на "акулите" бе в самия край на двубоя, когато Пламен Крумов напредна в наказателното поле и с топовен шут уцели страничната греда. Тимът от Бавария също можеше да се поздрави с успеха, но в последната минута Мютцел пропусна от удобна позиция.

След контролата всички футболисти на "Черноморец-Бургас" са без оплаквания. Утре отново отборът ще тренира на спортния комплекс в Кьосен, а в неделя  - 18 юли от 18.00 часа местно време е поредната приятелска среща в Австрия срещу "Сваровски Ватенс".