"Черноморец-Бургас" победи "Черно море" с 1:0 при представянето на отбора Двубоят на стадион "Лазур" премина с подчертан превес на домакините. 2500 от най-верните привърженици на "акулите" изгледаха срещата. Резултатът от контролата напълно логично отразява показаното от двата отбора. Единственият гол падна в самия край на първото полувреме, когато Орлин Старокин проби мощно по левия фланг и сервира топката на новото попълнение Антонио дос Сантос, който разтърси мрежата с примерен шут.

Дос Сантос имаше още възможности за гол, при една от които отправи мощно воле, отразено от Пиргов. После Фернандес пропусна сам срещу вратаря, а добавката на Гонзалес беше отбита от бранител пред голлинията.

През второто полувреме и в двата състава бяха направени множество промени, като в хода на играта мениджърът на "акулите" Красимир Балъков смени всички от стартовата 11-орка. Запомниха се две отлични спасявания на Борел и резервата му Стоян Колев, които запазиха резултата непроменен. За четвърт час в игра за варненци се появи бившата звезда на европейския футбол Марио Жардел.

На 2 август "Черноморец-Бургас" стартира в новото първенство на "А" група с мач срещу "Академик" /Сф/ от 21.00 часа на стадион "Лазур".