"Черноморец-Бургас" тренира преди мача със Созопол Тази вечер от 19.00 часа на спортния комплекс е контролата със Созопол, която ще се играе на електрическо осветление.

Отлично настроение съпроводи и днешната тренировка на отбора. Треньорския щаб е удовлетворен от старанието на играчите, които се влагат изключително отговорно в заниманията. В отбора няма контузени, а леките проблеми на Габриел Атц и Паскал Борел отшумяха и те ще се включат наравно с останалите си съотборници по време на тренировките на лагера в Кьосен.

Отборът заминава утре сутринта за София, където ще проведе една тренировка в късния следобед. В сряда,  в 13.10 часа  с полет за Мюнхен, "акулите" ще отпътуват за втория си подготвителен лагер. На летището в Баварската столица клубният автобус ще очаква футболистите, за да ги отведе до алпийското градче Кьосен, където тимът ще се подготвя до 23 юли.

Домакините, вече очакват с нетърпения своите гости , а от седмица в града са разлепени плакатите, които оказват деня и часа на двете контроли – съответно срещу "Унтерхахинг" и "Сваровски Ватенс", които ще се играят на местния стадион. Цените на билетите са 5 евро за възрастни, а за деца до 14 години наполовина – 2.50 евро.

Същото е положението и за контролата с "Шалке 04". Към този мач отсега се проявява много голям интерес, като той ще се предава и по местен телевизионен канал. Домакините вече са организирали програма, която започва 2 часа преди началото на двубоя. В първия си половин час тя включва изпълнения на местни музикални формации. От 17 часа започва футболен мач на деца, които тренират в областта. Той ще продължи до 18 часа, когато отборите на "Черноморец-Бургас" и "Шалке 04" ще излязат да загряват преди началото на двубоs, което е насрочено за 18.30 часа местно време.

Междувременно отборът на "Черноморец-Бургас", който ще участва в първенството на новосформираната елитна юношеска група до 19 г., ще изиграе първата си контрола на 17 юли. На тази дата приключва едноседмичният лагер на младите "акули" в Трявна и по пътя на връщане към Бургас те ще спрат в Стара Загора, за да направят спаринг с връстниците си от "Берое".

Треньорът Владо Стоянов заведе на подготовка в Балкана група от 22-ма юноши. "Тичането е много, но момчетата се стараят. Много съм доволен от съзнателното им отношение", коментира Стоянов.

В мачовете от елитната група до 19 г. право да играят ще имат 4-ма състезатели от представителните отбори, които са по-големи от разрешената възраст. Бургаската формация е подсилена от Крум Стоянов, Живко Петков и Антон Иванов, които миналия сезон бяха в "Черноморец-Поморие", както и от двама привлечени през това лято таланти: Любослав Войнов от "Пирин-2001" /Блгр/ и Йордан Йорданов от "Миньор" /Пк/.

В първия кръг на новосформираната група "Черноморец-Бургас" гостува на "Добруджа" в Добрич на 31 юли. Заявки за участие в първенството са подали 18 отбора.