"Черноморец-Бургас" започна без нови попълнения

Мениджърът Красимир Балъкв отсъстваше заради ангажимента си към межодународен семинар в София, където имачестта да бъде поканен като един от лекторите.

 

"Акулите" започнаха с бегова работа на стадион "Черноморец", тъй като на "Лазур" е в ход подмяна на изкуствения терен с естествен. Заради претърпени леки лекарски намеси по време на зимната пауза в първите два-три дни от подготовката на облекчен режим ще се готвят португалецът Марсио Нуно и Мартин Тошев. Отново в отбора се е завърнал нападателят Георги Божилов, който през първия полусезон беше преостъпен на "Локомотив" /Пд/.

От есенния състав липсваха трима. Светлин Симеонов е освободен след изтичане на договора му, а с Шенер Ремзи се водят преговори за евентуален нов контракт. Изпълнителният директор Фреди Бобич пък преговаря за трансфер на сърбина Александър Стоймирович в германски клуб.

"Краси Балъков ви праща специални поздрави и се извинява, че не може да говори пред вас на първата тренировка. Предстои той да даде специална пресконференция, на която ще говори по-обстойно за трансферната политика и конкретно за нови попълнения", обърна се помощник-треньорът Илия Груев към журналистите, чийто интерес беше насочен най-вече към това дали привличането на бразилеца Даксон от "Локомотив" /Пд/ е сигурно.

 

Груев похвали футболистите, че са се върнали в отлично кондиционно състояние след празниците. "Всеки явно съвестно си е изпълнявал задълженията по раздадените индивидуални програми, след като не само нямаме футболисти, които са качили килограми, а напротив – момчетата са запазили теглото си, а някои дори са го и свалили, както показа безпристрастният кантар", констатира асистентът на Балъков. Другият помощник-треньор Йончо Арсов разкри подробности около зимнат подготовка, която включва три лагера. Първият започва още от утре на Пампорово и ще продължи до 15 януари. На високопланинската база ще се работи за натрупване на физическа сила и аеробен обем. Липсата на достатъчно сняг е осуетила намеренията на треньорския щаб да подложи играчите на натоварвания със ски-бягане и зимни спортове, които ще бъдат заместени с други упражнения. От 16 до 29 януари четвъртите в есенното класиране на "А" група ще тренират в поморие, а от 30 януари до 14 февруари – в турския курорт Анталия, където имат уговорени 4 контроли със силни противници (австрийските "Рапид" от Виена и "Вакер Тирол" от Инсбрук, румънския "Динамо" от Букурещ и швейцарския "Винтертур"). Първата проверка на тима ще бъде на 18 януари в Поморие срещу третодивизионния "Созопол", а последната – на 20 февруари в София срещу "Славия".