"Черноморец-Бургас" започна лагера си в Австрия Преходът до австрийските Алпи се удължи с около половин час поради т.нар. Щау или задръстване, заради голямото движение на автомобили в месеца на отпуските.

Въпреки петчасовото пътуване от България, играчите на Красимир Балъков в отлично настроение се настаниха в хотела. Само десет минути по късно по екипи те вече бяха на единия от терените, които се намират само на сто метра от хотела, където е настанен отбора.

Лично Фреди Бобич посрещна и се погрижи за настаняването на отбора, като след това изпълнителният директор изгледа от пейките до терена цялата тренировка.

В четвъртък тренировките на отбора ще продължат в отличните условия, предоставени от домакините от Кьосен. В отбора няма контузени футболисти и всички тренират пълноценно.

Младият вратар на "акулите" Ник Дашев се присъедини към отбора след като със специално разрешение на мениджъра Красимир Балъков получи десетдневна почивка. Още от първия ден на подготвителния лагер в Австрия обаче треньорът на вратарите Любомир Шейтанов започна специална тренировъчна програма с талантливия страж. Основна задача в нея е той да може възможно най-скоро да се включи наравно с останалите си съотборници в подготовката. През десетте дни почивка талантливия вратар е тренирал по програма, съответстваща на спецификата на поста на който играе.

В началото Шейтанов направи няколко показни упражнения, след което поиска от Дашев да изпълни всяко едно от тях с прецизност и техника. Младокът се справи удивително добре с първите си задачи, при което получи и подобаващи поздравления от треньора.