Handbal

Handbal

"Черноморец" е шампион по плажен хандбал титла на завършилия в неделя републикански шампионат по плажен хандбал. Бургаските състезатели бяха повече от категорични срещу своите опоненти и заслужено триумфираха със златните отличия и шампионската купа. На второ и трето място се класираха съответно съставите на "Раховец" /Г.О./ и "Асти" /Хасково/. 

В Приморско бронзовият медалист от държавното първенство по хандбал на страната /U17/ "Черноморец" не стартира по най-добрия начин. Бургазлии допуснаха отстъпление с 27:29 от "Асти" /Хасково/, загуба, която остана единствената в актива на отбора, воден от треньора Захари Чекичев.
В останалите мачове от груповата фаза обаче нашите безкомпромисно се разправиха с домакина "Приморско" с 20:9, победиха "Труд"/с. Труд/ с 22:10 и ПТГ "Панагюрище" с 38:21. 
На финала юношите на "Черноморец" играха много мотивирано и спечелиха оспорвания двубой срещу отбора на "Раховец" /Г. Оряховица/. Успехът с 29:27 донесе златните медали за бургаските състезатели, които след успешното си представяне на държавното първенство бяха короновани за шампиони в своята възраст по плажен хандбал.
Заслужено четирима от възпитаниците на "Черноморец" бяха номинирани сред най-добрите на първенството. Призове получиха: Йоан Джока- за най-добър състезател, Кристиян Казанлиев- за най-полезен състезател и Валентин Вълканов за най-добър вратар. За най-добър треньор бе определен наставникът на шампионите Захари Чекичев. 
Държавните първенства по плажен хандбал бяха за юноши, девойки, мъже и жени. Мачовете се играха на плажа на ММЦ– Приморско под патронажа на заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и кмета на община Приморско д-р Димитър Германов.
Участие в шампионата взеха 33 отбора от цялата страна. Освен юношите на "Черноморец" шампионски титли спечелиха ПТГ "Панагюрище"- при девойки, "Асти" /Хасково/- при жени и мъже. 
Това беше последният финал от състезателната 2012/2013 г. Само след дни Бургас ще бъде домакин на Балканиадата по хандбал за юноши и девойки до 17 г. Надпреварата ще се проведе в спортна зала "Младост" на 7 и 8 септември.
Шампионите на "Черноморец": Валентин Вълканов, Йоан Джока, Кристиян Казанлиев, Иван Зехирев, Георги Динев, Станислав Василев, Жулиен Русев, Александър Топалов, Валентин Георгиев. Ръководител- Балина Кандилова, треньор Захари Чекичев.
Крайно класиране при U17: 1."Черноморец"/Бургас/, 2. "Раховец"/Г.О./, 3. "Асти"/Хасково/, 4.ПТГ "Панагюрище", 5."Труд"/с.Труд/, 6."Левски"/Левски/, 7."Приморско", 8."Шумен".