"Черноморец-Поморие" преодоля "Добруджа" с лекота и можеха да запишат още по-изразителен резултат, но направиха истински сериал от пропуски, особено през първото полувреме. Тогава неточни завършващи удари на два пъти с глава нанесе Николай Кръстев, а с гола се разминаха и Васил Калоянов, Георги Чакъров, Крум Стоянов, Емануил Манев.

 

Все пак в 26-ата минута Калоянов откри, след като получи отличен извеждащ пас от Чакъров, елиминира вратаря и порази мрежата. Десет минути по-късно асистентът за откриването на резултата можеше да удвои, но пропусна дузпа. От бялата точка Чакъров стреля в аут.

Още при първата си атака след подновяването на играта през второто полувреме поморийци ликуваха. Отново в прегръдките им се озова централният нападател Васил Калоянов, който наказа груба грешка на добричката защита с безмилостен удар от упор.

С 26 точки възпитаниците на старши треньора Петър Хубчев излязоха на трето място в класирането. Начело с 29 е "Лудогорец", а с 26 точки втори е тимът на "Доростол", който има предимство в преките двубои с "Черноморец - Поморие". В петък в БФС предстои да се тегли жребий за допълнителните кръгове в първенството на Източна "Б" група.