IMGP3969-1

IMGP3969-1

"Черноморец" взе 3 точки от "Лудогорец". Предложение за брак на стадиона

Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на съпругата на Радостин Кишишев, която загуби битката с рака и си отиде от този свят преди седмица.IMGP3958-1

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора търсеха своя шанс. Първото сериозно положение дойде само няколко минути след първия съдийски сигнал, когато Венци Христов стреля хубаво, но Чворович изби в корнер. Малко след това и гостите имаха няколко възможности чрез Станислав Генчев, който на два пъти стреля с глава, но не затрудни Стоян Колев. В 31-та минута "Черноморец" нанесе своя удар. Исуф Уатара изпълни пряк свободен удар в наказателното поле и след кратко разбъркване, Тодор Паланков се оказа най-съобразителен и отбеляза за 1:0. До края на първата част гостите се опитаха да се върнат в мача, но ударите на Иван Стоянов и Гела бяха спасени от стражът на бургазлии.

На полувремето се случи нещо много интересно. За пръв път на стадион "Лазур" беше направено предложение за брак. Светлинното табло на стадиона изписа  - "Цвети, ще се омъжиш ли за мен", след което младият смелчага покани своята избраница на терена, за да и връчи пръстена и да чуе отговора й, който беше "да". Развълнуваната двойка беше бурно аплодирана от хората по трибуните, след което зае своето място, в очакване на втората част.

През второто полувреме гостите взеха инициативата, докато бургазлии се дръпнаха назад. Възможности се откриха пред Марселиньо и Гела, но блестящата защита на „акулите“ и класата на Стоян Колев не допуснаха никакви изненади. В 85-та минута Венци Христов можеше да сложи край на спора, след като получи страхотен пас от Гаел, но липсата на концентрация в завършващата фаза го лиши от тази възможност. Така до края на срещата с много добра дисциплина и себераздаване момчетата на Димитър Димитров заслужено спечелиха трите точки.

С актив от 15 точки, "акулите" се добраха до 6-то място във временното класиране. Следващият им двубой е на 1-ви ноември, когато гостуват на "Спартак" - Плевен, в мач за купата.