DSC_7588

DSC_7588

Член на ГЕРБ стана лице на протеста в Бургас

които бургазлии, излязли на улицата избраха, за да влязат в комитета. Той бе сформиран на 21-ви февруари. Тогава Киров застана пред хората и заяви: "Имаме и социално-икономически искания. Искаме да покажем, че обедняваме всеки ден. Искаме да се смени управлението на държавата. Искаме като граждани да участваме в управлението на държавата. Стига сме избирали партии, които да ни командват и да ни крадат". Той обаче премълча факта, че е член на ГЕРБ.

"Да, беше член на ГЕРБ Бургас. Не мога да кажа дали продължава да членува и сега в партията. По време на кампанията за местните избори през 2009 година беше много активен. Имаше желание за заемане на позиции от негова страна", каза пред Chernomorie-bg.com Димитър Бойчев - областен лидер на ГЕРБ Бургас.

Сега Иван Киров (на снимката в средата) е в основата на учредената Национална гражданска инициатива за обществен контрол, която предяви своите искания към местната власт - отмяна на Синята зона, спиране на дейността на фирмата, която премахва автомобили, които са в нарушение в Синята зона, намаляване на местните данъци и такси, бургаски медици да бъдат изпращани на специализация в чужбина, прозрачност при обсъждането на концесионните договори на общината и други.

Членовете на комитета започнаха да напускат един по един. Десет дена, след неговото сформиране по собствено желание напусна Михаил Костадинов. На протестите отдавна не се вижда и Коста Стайков - корабен агент. От седмица там не е и д-р Веселин Велков. "Имаме идейни различия. Моят протест е срещу монополите, не срещу управлението на града", заяви д-р Велков. Според него са изместени целите на гражданския протест и определени хора, от комитета искат да влязат в политиката.

От Национална гражданска инициатива за обществен контрол настояват техните искания да бъдат разгледани на сесията на Общинския съвет, която ще се проведе утре.

Снимка Архив Chernomorie-bg.com