Дадоха бившия шеф на "Бургасинвест" на икономическа полиция

Касае се за умишлено укриване на цялата документация, свързана с  узаконяване ремонта на печално известния бл. 81 в бургаския комплекс "Лазур", наричан "падащия блок".

 

Преди години сградата е била антисеизмично укрепена със средства на Община Бургас, а инвеститорският контрол се е осъществявал от "Бургасинвест". Дружеството тогава е било ръководено от управителя Димитър Коточев.

Заради укриването на документите, след извършените ремонтни дейности по жилищния блок не са могли да бъдат финализирани строителните документи и сградата е без съответните актове.

Папките са открити от новия управител Атанас Щерев, който днес ги предаде в икономическа полиция.

Срещу Коточев е образувано досъдебно производство с постановление на прокуратурата за извършено престъпление по чл. 219, ал. 4 от Наказателния кодекс по същия казус след подаден сигнал от Обществения посредник на Бургас Таньо Атанасов.

Отстраняването на Коточев стана факт преди няколко месеца след двегодишно разтакаване и много усилия на новата общинска администрация.

По същата схема Димитър Коточев е саботирал финансирането, завършването или узаконяването на редица други инфраструктурни проекти на Общината. Към днешна дата местната власт в Бургас полага усилия да съхрани дружество "Бургасинвест" и да придобие 100 % собственост върху него. Подготвя се оздравителна програма и се актуализират лицензите му за различни видове дейност.