Даниел Йорданов зарежда картините си с емоции

Впечатлениета от последните си две пътувания в съседните Румъния и Турция са запечатани в картините му. Той подреди поредната си самостоятелна изложба в залата на Дружеството на бургаските художници.

 

Творбите му са фигурални. Авторът обаче признава, че това не е самоцел и че всеки зрител има право да ги възприема по своя си начин. Даниел Йорданов работи на базата на своите чувства, емоции и сетива и това се усеща в живописните му платна. "В картините си съм абсолютно искрен, без доза комерсиализъм. Това, което виждате е изкарано от вътрешния ми свят", обяснява художникът.

Завършил е графика във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" във Велико Търново. Признава обаче, че графиката е трудна за реализация и затова се насочва към живопистта. Даниел Йорданов обаче обича да експериментира и не спира до тук. Сега усилията и творческите му търсения са насочени към скулптурата. "Ще започна с малки пластики. Творецът никога не трябва да спира, а да продължава да опитва и да върви напред", категоричен е Даниел Йорданов.