DSC_0901

DSC_0901

Деца от Поморие посрещат Въведение Богородично в храма

ще посрещнат утрешния празник Въведение Богородично в храм на манастира "Свети Георги Победоносец" в морския град. Тържествата по случай Деня на християнското семейство ще започнат тази вечер. В поморийския манастир от 17.00 часа днес ще бъде отслужена празнична вечерня с петохлебие от Агатополски епископ Иеротей.

Навръх празника утре - 21-ви ноември, ще бъде отслужена Света литургия. В 10.00 часа в храма на манастира ще бъдат въведени учениците и децата и ще бъде отслужен към Света Богородица. Децата ще бъдат благословени от Агатополски епископ Иеротей. Всяко едно от тях ще получи икона и подарък за празника. Малките посетители ще разгледат манастирския музей и ще видят прожекция на филм на християнска тематика в манастирския архондарик (приемна).

В събота - 22-ри ноември от 10.30 часа в театралния салон на народно читалище "Светлина 1939" в Поморие ще се проведе празничен концерт. В програмата ще вземат участие ученици от неделните училища при храм "Свети Иван Рилски" в Бургас и манастир "Свети Георги Победоносец" в Поморие.Те ще представят тематични стихове, пиеса и песнопения.

В неделя - 23-ти ноември, в църквата в Ахелой Агатополски епископ Иеротей ще отслужи Света литургия и ще извърши водосвет.
Празничната програма по случай Въведение Богородично е с благословението и поръчението на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.