Деца шият костюми на животни за карнавал на открито

За тържеството са поканени деца от детските градини и началните класове от училищата в Бургас, които да дефилират с костюми на растения и животни, срещащи се в България, да представят свои авторски творби за растенията и животните, сценки и др. Ще има и игри с публиката - въпроси към родителите, свързани с богатството на видовете, които живеят в и около Бургас.

 

Специално жури ще връчи награди за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България, за най-ефектно и артистично дефилиране, за най-добра и оригинална изява – пресъздаване на приказка, басня, авторска творба и др. За победителите са осигурени награди и почерпка.

В празника може да се включи всеки, който желае. Ще бъдат присъдени - награда на журито за най-ефектен костюм на диво растение или животно, срещащо се в България. Животни от други страни, континенти или епохи (слонове, тигри, динозаври и др.) ще бъдат допуснати до дефилиране, но няма да участват в конкурса. Ще има награда за най-ефектно и артистично дефилиране (имитиране на животно/ растение и др.), награда на публиката за най-добър костюм, награда за авторска творба – стихотворение, песен и др. за растения и животни. Журито ще отличи и най-добра и оригинална артистична изява на група деца – пресъздаване на приказка, басня и др., както и общ тематичен костюм – примерно стадо от един вид диви животни (елени, сърни, и др.), семейство от един вид (мечки), ято птици, и т.н.