Демонтират лунапарка в Бургас, незаконен е От четири години обаче фирмата, която стопанисва атракциона не е внасяла задълженията си към общината.

"Обектът е незаконен и няма разрешение за експлоатация за тази година", каза пред Chernomorie-bg Стефан Дубаров шеф на териториална дирекция "Приморие", към чиято територия спада въпросния обект. Има издадена заповед за премахването на лунапарка. От общината са призовали фирмата да си изплати невнесените задължение със задна дата. В резултат на предприетите от администрацията действия стопанина на атракциона е започнал демонтирането на част съоръженията. Там има блъскащи се колички, въртяща се балерина, влакче тип "Гъсеница", виенско колело и други. От фирмата наемател са направили и постъпки за концесия на територията, където се намира лунапарка. Тя обаче трябва да бъде гледана на заседание на Общинския съвет в Бургас. Ако бъде одобрена, предстои изготвянето на нова схема за поставяне на преместваеми обекти по чл. 56.

За намиращата се в близост Стена на приказките общината възложи разработването на проект за нейната реконструкция. От администрацията са кандидатствали за финансирането му по оперативна програма "Регионално развитие" и очакват неговото одобрение.