Деца продават сувенири в помощ на Анелия , а средствата от продажбата ще бъдат дарени на семейството на 6-годишната Анелия Аргирова, която страда от онкологично заболяване.

 

Организацията на базара е по идея на клуб "Славейков" към Гражданско сдружение ГЕРБ. По тяхна покана сред гостите, които си тръгнаха със сувенири или коледни картички, бяха председателят на Общинския съвет в Бургас Снежина Маджарова, общински съветници от ПП ГЕРБ, директорът на "Пристанище Бургас" Диян Димов и директорът на инспектората по образованието Виолета Илиева. Към акцията се включи и областния управител Константин Гребенаров, както и ръководството на "Слънчев бряг" АД.

Въпреки че народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас все още са в София те също подкрепиха кампанията за набиране на средства за Анелия.

Към инициативата се включи и фотографът Тодор Ставрев. Негови творби в момента са подредени в същата зала. Авторът предоставя една от тях за каузата, като цената й започва от 250 лева.

Детските експонати се продават на цени от 2 до 15 лева. Всеки, обаче може  да заплати за тях по-висока сума. Най-добрите малки художници бяха наградени от организаторите от ГЕРБ. Председател на журито беше художникът Красимир Зинин.

Базарът ще бъде отворен до 23 декември (включително). Залата се намира в центъра на Бургас на ул. "Конт Андрованти" 5.