IMG_2421

IMG_2421

Димитър Колев: ГЕРБ разчита на корпоративен вот на изборите

Това каза областният координатор на "ЛИДЕР" в морския град Димитър Колев. Партията ще се яви на изборите в коалиция с "НИЕ". Представителите на двете партии дадоха днес съвместна пресконференция.

"На нас ще ни бъде трудно в Бургас, защото тук управляващите ще използват целия ресурс на властта. Трябва много строго да наблюдаваме секционните избирателни комисии, където обикновено стават нарушенията", каза още Димитър Колев. Според него, има реални съмнения за честността на предстоящите избори. "От Организацията за сигурност и сътрудничество неслучайно ще изпратят 22 представители, които ще наблюдават кампания, провеждането на вота и и отчитането на резултата", допълни Колев.

Акцентите в предизборната платформа на партията са - промени в закона за ДДС, разкриване на нови работни места, развитие на туризма и селското стопанство. Коалиционните партньори са на мнение, че икономиката трябва да бъде съживена и държавата да се разплати на фирмите, които са си изпълнили поръчките.

До една седмица ще стане ясен водачът на листата. За такъв е номиниран Димитър Колев, който в момента е общински съветник в местния парламент на Бургас.

"Ако ГЕРБ докаже, че са се поучили от грешките си и престанат да се месят в бизнеса, може да се водят разговори за подкрепа на едно бъдещо управление при евентуално спечелване на изборите от тяхна страна", допълни Колев.