Дискутират проблемите на хора с увреждания Това ще е и първият регионален форум за доставчиците на услуги за хора с увреждания. Проявата се организира от Национален алианс за социална отговорност /НАСО/, с подкрепата и партньорството на Фламандските власти и Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/, и с участието на Община Бургас.

През последните две години в България се реализира европейският проект "Snowball", който има за цел реализиране на подкрепа за развитие на структурите и капацитета на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България. Проектът се реализира от Агенция за социално развитие- Вижън, която е учредител и водеща организация в създаването на Национален алианс за социална отговорност /НАСО/. Основен партньор по проекта, който се подкрепя от Фламандските власти, е Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания /EASPD/.

Участие във форума ще вземат представители на Министерство на труда и социалната политика, Европейската Комисия, Фламандските власти, представители и експерти от европейски организации.

За участие във форума каним и представители на институции, Оощини, работодатели и организации- доставчици на услуги за хора с увреждания от област Бургас.

В рамките на форума, участниците ще имат възможност да получат информация, да обменят мнения, опит и реализират партньорство с експерти от Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, представители на Фламандските власти, експерти и представители на организации от Фландрия, Министерството на труда и социалната политика, Областна администрация, регионални структури, Общини и други.