Дъжд за концерта в подкрепа на Миро, да му върви по вода

Началото сложи Ваня Костова - жената, която качи "Мери бойс бенд" на голямата сцена преди десет години. "Искам да изпратя на Миро най-чистата, най-светлата енергия за неговото възстановяване", сподели певицата преди да запее и неповторимият й глас да се разлее в театъра. Своята подкрепа за музиканта с песен изразиха и Боян Михайлов, и Дани Огнянов. С думите на песента на Развигор Попов те припомниха, че "приятелството, то се подарява".

 

Заглавното парче от дебютния албум на Стефка Емилова, хитове на Лили Иванова и Йорданка Христова звучаха в изпълнение на група "Горещ пясък". Своето приятелско рамо дадоха и музикантите от група "Силует", които броени дни преди концерта са изразили желание да се качат на сцената и да пеят.

Зрителите в Летния театър аплодираха и "5-те сезона" и Тони Димитрова, които бяха част от благотворителната инициатива за набиране на средства за лечението на Миро.

На финала музикантът излезе заедно с колегите си от "Мери бойс бенд", за да изпеят няколко от своите хитове. Първият "Непознати улици" върна зрителите в началото на тяхната кариера преди десет години. След това прозвуча "Да надбягаме птиците", първата записана песен от групата. "Искахме този концерт да бъде през август. Господ ни прати дъжд, за да ни каже, че ще ни върви по вода", сподели развълнувана вокалистката на групата Мери. Зрителите припяваха на песента на Митко Щерев "Есен", след това се включиха и в "Дългия път към дома", която дава заглавието на новия албум на бандата, който предстои да излезе.

На финала прозвуча и посвещението на Мери към Миро - "Само за теб"!

Желаещите да помогнат за лечението на Миро могат да го направят като изпратят съобщение или преведат сума по банковата му сметка.

Средствата за лечението на музиканта се набират на следните сметки:

 

BGN IBAN: BG24FINV91501004419465
EUR IBAN: BG82FINV91501004419488
Първа Инвестиционна Банка – BIC FINVBGSF
Клон "Народен театър", ул. "Дякон Игнатий" 7
Мария Илиева Мутафчиева или с SMS с текст: DMS MIRO на номер: 17 777 на цена 1.20 лева с ДДС за всички мобилни оператори.