Дядо Пънч дойде за премиерата на "Червената шапчица" на Васил Попилиев за нуждите на тогавашния Младежки театър. Сега пиесата се постява и на бургаска театрална сцена. Постановката е на Стефан Поляков. Това е втората пиеса, която Поляков постява тук. Преди месец бе премиерата на "Котаракът с чизми".

 

"С удоволствие работя по пиеси на Дядо Пънч. Доволен съм от работата си с актьорите. Например в тази постановка Вълкът е смешен и разсмива децата, пазил съм се да не ги плаши от сцената. А Полин Лалова е чудесна Червена шапчица, направо съм влюбен в нея като я гледам как играе", призна Стефан Поляков.

"Той много бдително пази текста на автора, строго се придържа към думите ми. Не е като някои режисьори, които допиват текста", сподели впечатленията от работата си с Поляков Панчо Панчев.

В пиесата играят Полин Лалова - Червената шапчица, Стефан Иванов - Вълкът, Димитрина Тенева - майката и бабата на Червената шапчица, Валери Еличов - ловецът, Стоян Памуков - горския, Зорница Константинова и Невена Цанева - Бобо.

Преди да влязат в салона за представлението, родителите могат да закупят срещу 50 стотинки програма за спектакъла, която като се прегъне по специален начин става къщичката на Червената шапчица и върху стените й са изписани текстовете на двете песнички, които се изпълняват в нея.