DSC_1807

DSC_1807

До 2 седмици монтират валидаторите в тролеите

и новите седем автобуса, които закупихме. Това каза Петко Драгнев - управител на общинската фирма превозвач "Бургасбус" ЕООД на сесия на Общинския съвет. Повод за коментара му стана питане на общинския съветник от БСП Кирил Петков.

Монтирането на устройствата е в рамките на проекта "Интегриран градски транспорт", който Община Бургас изпълнява от 2008 година. В новите автобуси, които бяха закупени по проекта валидаторите са монтирани и работят от 7-и септември 2016 година. Новата транспортна схема влезе в сила на 26-и ноември 2016 година. Тя обаче бе посрещната с остри реакции от страна на бургазлии. Това наложи и промените на линиите и маршрути, които бяха заложени в новата схема.

До пълното функциониране на схемата обаче трябва да бъдат пуснати вендиг автоматите за закупуване на билети, както и поставянето и заработването на валидаторите в тролеите, новите автобуси и маршрутките. За целта е избрана фирма, която трябва да монтира устройствата в тези превозни средства. "Договорът е до 6-и декември 2017 година. До тази дата трябва да бъдат монтирани валидаторите, електронните табели в превозните средства. Имаме уверението на фирмата, че поставянето на устройствата за чекиране ще стане до две седмици", каза Петко Драгнев. В момента в тези превозни средства пътуването става с билет, закупен от кондуктора или шофьора, или с хартиена карта.