"Добре дошли" спечели филм феста

"Сребриста чайка", според журито, бе присъдена на "Анна Каренина" на руския режисьор Сергей Соловьов. Наградата на община Бургас се присъжда за - "присъздаването на истинската Русия и истинската любов". Наградата на публиката за късометражен филм получи "Маркият принц" на Филип Андреев. Той се състезава за наградата "Джеймисън".

 

Отличията бяха раздадени на закриването на фестивала. Тази година бе присъдена още една награда - на областния управител Константин Гребенаров. Отличието получи отново "Малкият принц". Единственото условие към автора е той да заснеме следващия и филм на територията на Бургас и региона. Тогава режисьорът ще получи логистична подкрепа за реализацията на следващия си проект.

За закриването на филма в Бургас дойде Стефан Китанов - художествен ръководител на международния "София филм фест" заедно с екипа, който реализира фестивала. Китанов получи наградата от името на френския режисьор Лиоре и обеща, че ще направи всичко възможно да му я предаде в рамките на фестивала в Кан. Статуетката на Соловьов бе връчена на директора на бургаския театър Борислав Чакринов, който след 2 месеца ще бъде в Москва и ще я занесе лично на руския творец.

Фестивалът бе закрит с прожекция на филма на Фатих Акин - "Храна за душата".