obu4enie23.06.11_095

obu4enie23.06.11_095

Доброволци се обучават в Бръшлян

, финансиран от европейската програма "Младежта в действие", администрирана в България от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи".

Мисията на мултипликаторите е да презентират и привличат съмишленици за общественополезни каузи и инициативи.

По време на лагера-обучение младежите научиха и придобиха различни умения като: изграждане на екип (тиймбилдинг), ефективна комуникация и умения за презентиране и пренасяне на идеята за доброволчеството сред връстниците си. Доброволците изработиха свои продукти от природни материали за предстоящата през месец август пътуваща изложба "Стани доброволец! Дай своя принос!", която е част от инициативите посветена на Европейската година на доброволчество.

Последната вечер от лагера младежите посрещнаха 22 свои връстници-доброволци от Германия. Среща се превърна в своеобразен обмен. В местността "Свети Пантелеймон" в близост до селото, всики се включиха в колективни игри на открито, танцуваха, пяха емблематични български песни. Запалиха лагерния огън, около който приготвиха вкусна вечеря. В края на вечерта българските младежи подариха на немските приятели ръчно изработени от тях сувенири.

Проектът "Европа е доброволчество – ела и ти!" цели да популяризира активното гражданство на младите хора в контекста на Европейската година на доброволчеството, чрез участие в неформално обучение и разработени от тях инициативи за насърчаване на младежкото доброволчество.