Доц.Станчев още 3 години ще ръководи МБАЛ Бургас

Новият мандат е тригодишен, а договора за управление, с който на доц. д-р Стефан Станчев се възлага да ръководи болницата, е подписан от председателя на Съвета на директорите на МБАЛ Бургас АД.

 

Работата на доц. Станчев в МБАЛ Бургас от назначаването му от края на август м.г., до момента, е високо оценена. Здравното заведение се стабилизира и се развива в добра посока, въпреки обективните финансови трудности. Разкрити са нови звена в МБАЛ Бургас АД, като тенденцията е да се осигурят и развият нови клинични звена, които досега не са съществували. Положителните тенденции за развитие са очертани, въведени са нови правила за качество на медицинските услуги, предлагани от здравното заведение,  които се спазват - това са само част от мотивите за гласуваното доверие на доц. д-р Стефан Станчев от страна на Съвета на директорите. Съществен мотив е също фактът, че са погасени част от дълговете на лечебното заведение и е приет план за погасяване. Благодарение на водената финансова и мениджърска политика се осигуряват по-високи финансови резултати на здравното заведение, което приключва финансовото полугодие на 2010 г. с положителен баланс.

Съветът на директорите на лечебното заведение също е новоизбран. След проведено през м. юли 2010 г. Общо събрание на акционерите (припомняме, че главен акционер в болницата е Министерството на здравеопазването – 78,86% от капитала, на второ място е Община Бургас с 10,50%, а останалите проценти се разпределят между другите 12 общини от Бургаска област) съставът му е изменен. В новия Съвет на директорите влизат д-р Лучия Добрева (главен експерт в Министерството на здравеопазването), доц. д-р Стефан Станчев, дм, и доц. д-р Петко Танев (преподавател в университет "Проф. д-р Асен Златаров").

Избирането на нов Състав на директорите налага да бъде сключен нов договор за управление на болницата, тъй като изпълнителният директор се избира от Съвета на директорите. Новият Съвет на директорите прецени, че изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас АД трябва да остане доц. д-р Стефан Станчев, тъй като досегашната му работа е дала положителни резултати и във финансов аспект, и в качеството на здравното обслужване, както и като визия за развитието на МБАЛ Бургас АД, и превръщането и в здравно заведение от европейски мащаб.