"Дюн" представя "Игра на Енергия" , Станислав Димитров, Владимир Грудев.

 

Хореографията е на Петя Стойкова, в партньорство с танцьорите. Костюмите са дело на младата бургаска сценографка Петя Петрова.

Спектакълът "Игра на Енергия" интерпретира идеята за свързаност на човека и космоса.

Енергията, която формира космоса е същата тази енергия, формираща човека и пътуваща през телата, съзнанието и чувствата.

Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите сътворяват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство.

Спектакълът е с продължителност 30 минути и ще се играе при вход свободен.

"Игра на Енергия" е създаден в началото на 2010 година.

Екипът на спектакъла включва 3 жени с името Петя, двама мъже които удивително си приличат и един изключитено талантлив музикант.

Спектакълът е участвал в международните фестивали "Антистатик" и "Малък сезон" в София. След успешното си преставяне на "Малък сезон", танцова компания "Дюн" беше поканена да гостува с "Игра на Енергия" в авторитетната Театрална работилница "Сфумато" за един сезон.

Танцова компания "Дюн" е независима артистична трупа, регистрирана като сдружение "Танц БГ". Компанията е единствената трупа за съвременен танц в България, съществуваща извън столицата. Създадена е през 1986 год. като "тайфа" от млади хора, занимаващи се с модерен балет. И преди и сега компания Дюн се издържа от собствената си дейност.

В лекциите по история на танца в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" танцова компания "Дюн" се споменава заедно с имената на емблематични български хореографи като Маргарита Арнаудова, Маргарита Градечлиева, Боряна Сечанова и др.

Спектакълът "Игра на Енергия" на 5 Декември, 2020 г. се осъществява със съдействието на Община Бургас.