DSC_6193

DSC_6193

"Два дни и една нощ" показва само част от истината за Белгия колко безработни има там. Не знаете как те се чувстват, когато останат без работа, как им се променя социалния статус". Това сподели Иван Даракчиев, след излъчването на филма "Два дни и една нощ". Бургазлията, който повече от 30 години живее в Белгия бе дошъл на снощната прожекция, с която се откри 13-ото издание на "София филм фест на брега".

За нашите читатели ще отворим една скоба и поясним кой е Иван Даракчиев. Той е съученик на Гого Найденов от Техникума по химия. Заедно с Гого, Иван Коларов (автор на музиката на хита "Бургаски вечери) създават музикална група в училището си. После те продължават с "Корали".
ДаракчиевDSC_6142 бе и човекът, който помогна и придружи Ева и Гого Найденови в Белгия за изледванията, които трябваше да бъдат направени на певеца.
Снощи Даракчиев бе заедно с гости от Франция, които изгледаха филма на братя Дарден. Според Иван, ние българите се се впечатляваме от холивудските филми и от напудрената демокрация, за която малко знаем.
Даракчиев смята, че  никой не се интересува от тези неща в Белгия, които се показват в "Два дни и една нощ". Според проф. Георги Дюлгеров, авторите на филма - братя Дарден се занимават с проблемите на малките хората, съсредоточават се в отношенията на хората. Макар и показващи социалните проблеми, в края на филмите на Дарден винаги има надежда.