DSC_9975

DSC_9975

Два месеца бавят пускането на топлата спирка в Бургас

след срока обаче, спирката все още не функционира. Тя ще бъде важна за реализацията на проекта "Интегриран градски траспорт", по който Община Бургас работи от няколко години.

Първата копка за изграждането на топлата спирка бе направена на 17-ти юли 2014 година. Три сезона вече бургазлии вървят всеки ден преодоляват препятствия, минавайки в този район. По проект на спирката ще могат да спират едновременно шест автобуса, движещите по линиите на градския транспорт, в това число и бързата линия, която ще свързва двата най-отдалечени комплекса - "Меден рудник" и "Изгрев". Ще бъде осигурена и маркировка с тактилни плочи за всички зони и специализирани места за слизане и качване на хората с увреждания. На спирката ще има павилион за продажба на карти, павилион за вестници, списания и информация за движението на автобусите в реално време, тоалетни и места за сядане.

Общата стойност на проекта "Интегриран градски транспорт" е 130 894 784,10 лева. Две трети от средствата са по европейско финансиране.