Две фирми искат да стопанисват "Атлиман" никаква възможност за смяна на общинската собственост чрез дарение, прехвърляне или други варианти, категорични са от общинската администрация.

За да се гарантират интересите на жителите на Китен, в проекто-договора за наем има клауза, която изрично дава възможност на общината да прекрати едностранно договора, ако бъдат заявени инвестиционни намерения, свързани с жилищни нужди на местното население.

"Това означава, че ако решим да издигамежилища за местните хора, ние ще прекратим договора безусловно чрез предизвестие", каза кметицата на Приморско Лиляна Димова. Според нея предстои повторение на процедурата от миналата година, когато е нямало желаещи да наемат къмпинг "Атлиман". Нещо повече, за този ход на администрацията е дадено разрешение от страна на общинския съвет.

По повод на обвиненията за допуснати нарушения от юридическия отдел на общината се позовават на законите, които са категорични, че наемните договори не изискват публично обсъждане, а при разпоредителни сделки се изисква становище на кметски съвет.

Според Лиляна Димова планираните протести срещу тръжната процедура за отдаване по наем на къмпинга от страна на Атанас Петров и неговите подръжници са опит за евтин предизборен популизъм.