DSC_4070

DSC_4070

Две катастрофи за 20 минути в посока Созопол

13.33 часа днес малко след пътен възел парк "Росенец" в платното в посока Бургас лек автомобил "Ауди", със офийска регистрация и "Мазда", с бургаска регистрация, се удрят. "Ауди"-то застига и блъска странично "Мазда"-та, която се намира в лявата пътна лента и е предприела изпреварване.

20 минути по-късно на същия път, но на 50 метра преди парк "Росенец" в платното в посока Бургас възниква пътен инцидент между три леки автомобила - "Форд", със софийска регистрация, "Лексус", с бургаска регистрация и "Форд", с бургаска регистрация.

Водачът на "Форд"-а застига и блъска спрелите пред него в колона, заради първата катастрофа, автомобили "Форд" и "Лексус". От удара е пострадал водачът на бургаския "Форд", който със съмнения за фрактура на крака, без опасност за живота е отведен и прегледан в МБАЛ - Бургас. Предстои да бъде изяснено, дали той ще бъде оставен за лечение в болницата.

Заради двата пътни инцидента от 13.45 часа до 15.10 часа бе затворен за движение пътя Созопол - Бургас, като движението се осъществяваше до 15.10 часа по обходен маршрут – село Атия, село Росен, Бургас. Към момента движението е възстановено и се извършва с нормален ритъм.