Двустайните апартаменти най-търсени на пазара в Бургас Цената на двустаен апартамент от този тип (60 кв.м.) в комплексите "Възраждане" и "Братя Миладинови" например се предлага на цена от 40 000 евро нагоре. "Един квадратен метър жилищна площ в тези комплекси за ново строителство е между 600 и 650 евро. В "Лазур" тя е 750-850 евро за кв.м.", обясни Даниела Калева управител на агенция за недвижими имоти "Century 21".

Повечето от клиентите на агенцията предпочитат да купуват имот с налични средства - спестявания или пари от продажба на друго жилище. Все помалък е делът на тези, които вземат апартамент срещу кредит. Причина за това станаха и усложнените условия на банките, които отпускат ипотечните кредити.

В агенцията консултират всеки клиент как да направи най-добрия избор при покупката. "Нашите брокери са районирани и всеки отговаря за даден комплекс. Това много помага при работата с клиентите ни", обясни Даниела Калева. Това е първият офис на агенцията в Бургас. Той работи от месец, но официалното му откриване бе преди ден.

"Century 21" е най-голямата световна верига за франчайз в недвижимите имоти. Компанията очаква скоро да  разшири мрежата си по южното Черноморие с отварянето на още един постоянен офис в Бургас и три сезонни в Поморие, Созопол и Свети Влас.

"В периода на криза клиентите все повече търсят сигурност и качество, когато биват консултирани за своите инвестиции. Името на Century 21 се свързва с 40-годишен международен опит и утвърдени стандарти в обслужването на клиентите. Убеден съм, че това е причината за засиления интерес от български фирми да станат наши франчайз партньори през последните месеци", заяви Оник Латифян, изпълнителен директор на "Century 21 Bulgaria &Macedonia".

"Century 21 Real Estate LLC" е най-голямата франчайз организация за недвижимо имущество в света. Компанията управлява повече от 8400 независимо притежавани офиси в над 72 държави. Основана е преди близо 40 години и за нея работят повече от 140 хиляди души. "Century 21" работи в България от 2006 г. и има офиси в София, Пловдив, Варна, Ямбол и Слънчев бряг.