Gradina

Gradina

Еко активисти канят кмета на Варна на разходка в парка

община Варна Иван Портних на разходка в парка тази събота. Началният час е 13.00 часа, сборния пункт е на входа до Делфинариума.

"Каним ви на едночасова здравословна разходка, за да се насладите заедно с нас на въздухa в парка, обогатен с газовете на летящите по алеите автомобили. Носете си светлоотразителни жилетки и прахови маски. 

Ако с вас има и деца, нека те да са оборудвани с каски, протектори, а при възможност и със светлинна и звукова сигнализация. Така ще се избегне съприкосновението им с профучаващите коли и ще бъде гарантирана безопасността им. 
Майките с колички да обърнат внимание на оборудването им със стопове, мигачи и задължителния за разходка в парка клаксон. 
За доброто регулиране на автомобилния трафик в Приморски парк, на ключови кръстовища от пресичащи се алеи, ще бъдат поставени доброволци регулировчици", пише в поканата на организациите.
Тъй като Законът за движение по пътищата не допуска по една и съща алея комбинирано придвижване на автомобили и пешеходци, с настоящата покана те канят и директора на полицията да се включи в разходката. Организаторите на разходката искат той да даде своето мнение за това кой е в нарушение – пешеходците или автомобилите в парка. 
Покана е изпратена и до областния управител на Варна, г-н Иван Великов.
"Граждани на Варна, заповядайте на разходка във вашия парк, наричан белите дробове на града. Въпреки натоварения автомобилен трафик по алеите и въздух с примеси на изгорели газове и прах, ние ви обещаваме приятно прекарване и много емоции.
Помогнете да се запази Приморски парк!", призовават от ГС "Варна Диша", ГС "Залена Варна", ГС "ОВВ", ГС "Зелена точка" и граждани, които искат и децата ни да имат Морска градина.