Пленерът тази година ще се проведе на остров Света Анастасия. Снимка Община Бургас

Пленерът тази година ще се проведе на остров Света Анастасия. Снимка Община Бургас

Фестивалът на младите в изкуството "Дълбокото синьо" провокира участниците тази година с тридневен пленер на остров "Света Анастасия". Той се организира от Национална художествена академия - филиал Бургас, Община Бургас и графична база "Тодор Атанасов". Началото ще бъде сложено на 8-ми октомври в графичната база, където ще бъде открита и изложба с творби на участници във фестивала от 2023 година и прожекция на филми от театрален колеж "Любен Гройс".

Дните с пленерите, които ще се проведат на Острова, ще завършват с разнообразна програма. На 9-ти октомври от 18:30 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъдат прожектирани филми от кино клас. На 10-ти октомври от 09:00 до 12:00 часа в Младежкия международен център ще се проведе театрална работилница за работа с кукли с лектори Вероника Вшианска и Габриела Жената от Mikro-teatro Бърно (Чешка Република), а от 15:00 до 18:00 часа на същото място ще се състо и вокален уъркшоп отнов ос гостите от Бърно.

На 11-ти октомври от 18:00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще започне "Madremonte" - театрално представление на "Mikro-teatro", Бърно. А от 19:00 часа - филмова вечер с прожекция от школа "КиноКлас".

На 12-ти октомври от 16:00 часа е началото на литературният купон и представяне на готовата арт инсталация.