Protest5

Protest5

Фирмите: Искаме персонална отговорност - видео спешни мерки за решаване на проблемите им - отводняване на пътя под  железопътния мост до СО МАТ, незабавен ремонт на пътнатаProtest6 настилка, качествено почистване на входния излаз от моста до езерото "Вая", оперативно поддържане на нивото на езерата и укрепване и асфалтиране на съществуващата отсечка, продължение на улица "Крайезерна" зад СО МАТ, представляваща в момента черен път. Те поискаха още да бъдат уведомявани кои общински, областни и държавни институции със съответните служители са отговорни и контролират тези дейности. Засегнатите попитаха още: Кой е определил фирмата за поддръжка на отводнителните съоръжения и канали, кой я контролира и заплащани ли са дейности по отводняване? "Настояваме за персонална отговорност",Protest4 категорични бяха протестиращите. Те припомниха, че проблемите съществуват от години и за тях многократно са подавани сигнали до Община Бургас и Областна управа.

Събралите се работници не изпълниха заканата си да блокират пътя от Бургас до квартал Долно Езерово и рафинерията, може би поради сериозното полицейско присъствие.
"От общината не ни обръщат абсолютно никакво внимание. Работата ни е затруднена. Знаем, че съществува проект, знаем, че се търси финансиране, но според нас с малко средства би трябвало проблемът да бъде разрешен", заяви Светослав Георгиев, стопанисващ бетонов възел в района. Той подчерта, че обекта, на който той е управител всъщност е най-малко засегнат, въпреки че от седем години се наводнява почти изцяло след обилни валежи.
В засегната зона работят повече от осем големи фирми с над 600 работници. 
http://www.youtube.com/watch?v=hNHU5hRnZR8&feature=youtu.be