Фотограф и скулптор от Италия с изложба в Бургас Алба Гонзалес работи с мрамор, бронз и камък. Тя ще представи на бургаските ценители на изкуството 11 свои скулптури, които изобразяват вътрешния човешки свят, в който живеят античните митове и модерното общество.

Лука Бракали е пътешественик, който ловко улавя и заснема най-недостъпните пейзажи на планетата. 121 посетени страни, 10 изложби, автор на 3 книги, многобройни публикации и 40 интервюта, и носител на награди от 2 международни  фотографски  конкурса, Лука Бракали посвещава двадесетте години пътувания на опознаването на нашия свят, опитвайки се да улови чрез снимките си проблемите на околната среда, свързани с разтопяването на ледовете. Специализира в екстремни репортажи за Арктика и Антарктика.

През 2009 г. Бракали е единственият репортер, който достига геграфския Северен полюс по време на еко експедиция на ски. Работи с най-важните учени и изследователи на полюса, а от 2008 г. благодарение на своя принос е член на Асоциацията на младите изследователи на полюса. Фотографиите му са изложени в музеи и галерии във Фабриано, Пиетрасанта, Рим и Ню Йорк.

Това не е първата съвместна изложба на Алба Гонзалес и Лука Бракали. Миналата година участват със своя изложба на тема "Реални и измислени пътувания" в Пиетрасанта, тоскански град, считан за люлка на италианското изкуство.

Самите артисти казват за предстоящата си изложба в Бургас "нашата съвместна изложба е едно пътуване навътре и вън от човека. Към тези посоки искаме да добавим и трета – тази да открием и да разкажем за една нова реалност, за нас, каквато е българската".

Атрактивната експозиция се организира от Община Бургас със съдействието на Италианския културен институт в София, Дружество на художниците – Бургас, почетния консул на Тоскана за България адв. Алесандро Бузони и под патронажа на посланика на Италия в България Н. Пр. Стефано Бенацо.

Изложбата ще бъде открита на 27 септември от 18.00 часа в залата на Дружеството на бургаските художници на улица "Александровска" № 22.