Фурор на несебърските гладиатори на турнира по ММА 1 бронозово отличие и зае призовото второ място в отборното класиране.

 

В категория до 60 кг със златен медал бе отличен Йоан Стоянов, а Бинко Валентинов стана сребърен медалист. До 70 кг. контузия попречи на Георги Киров да се яви на финала и макар и непобеден, той трябваше да се задоволи с бронза. До 65 кг. Мартин Господинов заслужи сребърното отличие. Същото отличие получи и Павел Атанасов (треньор Даниел Енчев) в категория над 74 кг., а златният медал стана притежание на Тодор Тошев.

Без отличие се завърна Иван Мартинов, който показа мъжество в двубоите, но малшанса го лиши от присъствие на почетната стълбичка. Участието на "воините" в републиканското първенство е дебют за състезателите от СК "Уориърс", но в отборното класиране те заеха призовото второ място, изпреварвайки отборите на областни центрове с традиции в този спорт.

Успехът за това класиране на съвременните несебърски гладиатори се дължи на двамата треньори Григор Мишев и Даниел Енчев и на президента на клуба Щерион Джамбазов. Те изказаха специална благодарност към ръководството на Община Несебър за ангажираността към клуба, към която проявяват лична съпричастност председателят на Общинския съвет Благой Филипов и общинският съветник Димитър Транов.

 

Максим Момчилов