Футболистите на "Черноморец" един месец ваканция за този полусезон. На 5 декември "акулите" ще излязат срещу отбора на "Добружда" Добрич в среща от 1/8 финалите за "Купата на България". "Добруджа" е добър и качествен отбор, който играе компактно и в защита, и в нападение. Отбор - боец, чиито последни резултати показват, че трябва да се отнесем към мача със същата концентрация и мотивация, с каквито играхме в Сандански срещу "Вихрен". Отиваме в Добрич с една-единствена цел – победа", заяви Красимир Балъков.

След зимната пауза футболистите ще се съберат в Бургас на 5 януари 2011 година. От 5 до 8-ми януари ще преминат медицински прегледи. От 10-и до 20-и ще се тренира в домашни условия, след което ще има едноседмичен лагер в Поморие с 4 контроли.

От 28 януари до 1 февруари "акулите" отново ще "плуват" в бургаски води. На 2 февруари третите в есенното класиране на "А" група заминават на лагер в Анталия, където ще останат до 14-и. И там са планирани 4 контроли срещу отбори, които са на подготовка в турския курорт по същото време.

Последната проверка преди началото на пролетния дял от първенството ще се играе на 19 февруари в Сливен срещу едноименния отбор. "Закована" е и първата контрола – на 21 януари със "Созопол".

"Държим в Анталия да срещнем сериозни съперници", заяви Красимир Балъков.