Футболната академия на "Черноморец-Бургас" поднови занимания

Най-малките бяха от набор - 2000 и изпълняваха упражнения на малкото изкуствено игрище под взора на строгия, но справедлив наставник Велиян Парушев. Утре пак под негово ръководство занимания ще подновят и "бебетата" на академията от набори-2001 и 2002.

На страничния терен с изкуствена трева официален треньорски дебют направи Малин Орачев, който прекрати активната си кариера след края на миналия сезон. На доскорошния футболист е поверена формацията от набор - 98, която до тази пролет израстваше под грижите на Петър Младенов. Най-опитният специалист в школата обаче претърпя инцидент по време на риболов. Младенов се възстановява след направените му операции и вече се завърна по терените на "Лазур", за да наблюдава отстрани как работят по-младите му колеги. Той ще получи ролята на консултант за тренировъчния процес на всички подготвителни групи от школата на "Черноморец".

И докато малките "акули" тепърва започват да навлизат във форма, то батковците им са в заключителна фаза от подготовката си за първенствата с тяхно участие. Утре възпитаниците на треньорския тандем Владо Стоянов - Мирослав Кралев стартират в новосформираната елитна юношеска група до 19 г . с гостуване на "Добруджа" в Добрич, а в събота селекцията на треньора Антон Спасов приема ЦСКА в дерби от 1-вия кръг на елитната юношеска група до 17 г.