Георги Минков: Обвиненията срещу Чамурджиев са "ала бала"

Това заяви днес общинският съветник от БСДП в бургаския ОбС Георги Минков. От името на общинската структура на партията, чийто председател е той, обяви подкрепата си за Чамурджиев. Той бе задържан заедно с 53-годишния Тодор Овчаров, 41-годишния Тодор Атанасов и 27-годишния Георги Манчев. Обвиненията срещу тях са за извършване на лихварска дейност, изнудване и пране на пари.

 

Според Минков няма сериозни доказателства за обвиненията, които са повдигнати срещу колегата му в местния парламент. Двамата влязоха в ОбС на предишните местни избори от листата на БСДП.

Минков разпространи днес и писмо от италиански предприемачи, които са искали да строят завод за кабели в Айтос заедно с Чамурджиев. В писмото се изказва подкрепата на фирма "Nuova Esse Kappa Effe SRL" към задържания съветник. "Ще го подкрепим навсякъде, където сметнем за необходимо и така или иначе ще доведем до край завършването на фабриката, която ще заработи до Коледа и която породи вече толкова надежди в жителите на Айтос", се казва още в писмото подписано от Базилио Нюти, Доменико Ди Фонсо и Мирко Салвадоре.

Мярката за неотклонение на Венцислав Чамурджиев ще се гледа днес от 15.30 часа в Бургаския окръжен съд.