IMG_2500

IMG_2500

ГЕРБ остана извън ръководството на комисиите в ОбС Несебър

приватизация, след приватизационен контрол и контрол по изпълнение на решенията бе избран - Пенко Пенчев от политически клуб "Тракия", а негов заместник е Румен Кулев от коалиция "Либерален съюз Несебър".

Председател на Комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда стана Костадин Нищелков от партия "Български социалдемократи", а негов заместник е Димитър Транов от "МОРЕ". Христо Тодоров от коалиция "Либерален съюз Несебър" бе избран за председател на Комисията по общинска собственост, жилищно политика, общински дружества и предприятия, като заместник му е Константин Лефтеров от "МОРЕ".

За председател на Комисията по образование, култура, туризъм, спорт, здравеопазване, вероизповедания и социални дейности бе избран Димитър Транов, а негов заместник е Славчо Станелов от "Български социалдемократи".

Тези 4 комисии са 5-членни, а по предложение на Христо Тодоров Комисията по бюджет, финанси и европейски фондове и регионални програми стана 7-членна. Първоначално за нейния състав бяха предложени 10 съветници, а Атанас Терзиев от ГЕРБ предложи почивка с претенцията да се обсъди избирането на представител на партията му в комисията. За такъв бе предложен Аристид Каравидов, но непосредствено преди самото гласуване той си направи самоотвод. Така сториха и други двама съветника – Венелин Ташев и Христо Тодоров.

След явно гласуване за председател на комисията бе избран Константин Лефетеров. Негов заместник ще бъде Георги Георгиев от политически клуб "Тракия", а членове са: Кирил Киров, Върбан Кръстев и Костадин Нищелков от "Български социалдемократи", Емил Пергелов от "МОРЕ" и Румен Кулев.

В началото на заседанието отсъстващият от учредителната сесия Венелин Ташев и новоизбраните общински съветници Христо Тодоров и Аристид Каравидов положиха клетва, а в края Константин Лефтеров бе избран за представител на местния парламент в Областния съвет за развитие.

На основание чл.25,ал.2,т.3 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси съветниците избраха комисия, която ще действа в рамките на настоящия мандат.

Максим Момчилов