ГЕРБ подкрепи кмета на Царево за пристанищата Така кеят за лодки, който ползват рибарите, да бъде максимално обезопасен и защитен.

"Такава е и нашата идея, заложена в изработения от общината проект. За разширяването на вълноломната стена обаче държавата трябва да разреши строителството в морето, а това може да стане само с промяна в закона. Затова подкрепяме инициативата на Община Бургас за промяна в Закона за морската акватория", коментира кметът Петко Арнаудов.

Писмото на ГЕРБ подкрепя безрезервно и решението пристанището да бъде общинско. Отговорът е по повод писмо на кмета, с което преди седмица той поиска становища от местните лидери на основните политически партии в общината за развитие на пристанищата в Царево и Ахтопол. Това е опит от страна на кмета да намери консенсус с всички партии и верният път за развитието на двете общински пристанища.

Кметът очаква и становището на рибарите. Арнаудов каза, че ще покани и представители на ГЕРБ, които са извън Общински съвет, за да развият и те своите идеи за пристанищата.

При посещението си в Царевското пристанище в събота министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и областният управител на Бургас Константин Гребенаров дадоха висока оценка за начина, по който пристанището се стопанисва от общината и за значителните инвестиции от общинския бюджет в модернизирането му.

Днес от 16.30 часа ще бъде открита нова баня и тоалетна на пристанището, която ще се ползва от яхтсмените. Новата придобивка разширява кръга на предоставяните услуги.