Гербаджии обещаха пречиствателна станция в Ахелой Това обеща депутатът от ГЕРБ и зам.-председателя на Комисията по околна среда и води в Народното събрание Иван Алексиев. Той и общинският лидер на ГЕРБ в Несебър и зам.-областен управител Златко Димитров направиха оглед на крайбрежието в град Ахелой. Двамата приеха поканата на местна власт, на рибарите и управниците на къмпинг "Ахелой". Местните жители са силно притеснени от факта, че тръбата на пречиствателната станция Слънчев бряг – Несебър – Равда излиза в много близко разстояние в акваторията на Ахелой и така водите са силно замърсени и непривлекателни за туристите.

Друг от проблемите в Ахелой е активното свлачище пред самия къмпинг. През 2002 година е реализирано брегоукрепване на землището на Ахелой, но с днешна дата укрепителните работи са поддали. Морето е нанесло непоправими щети, като три от буните са били унищожени. В момента състоянието е опасно за плажуващите, а с идването на следващия зимен сезон ситуацията ще стане още по-тежка. Рибарите нямат място и за лодкостоянка.

"Ще проверим какви са били проектите за брегоукрепването. До дни ще изпратим писмо до Междуведомствената комисия в София с искане за отпускане на средства за възстановяване на буните и укрепване на свлачището. Това са мерките на първо време, а по-далечната ни цел ще бъде цялостна брегоукрепителна програма за Ахелой", обясни Златко Димитров.