DSC_0660

DSC_0660

Глобяват общинари за надвишен лимит на телефони

в стаята и говори по него", не минават. Засилваме контрола върху разходите и ги оптимизираме максимално", каза кметът на пресконференция днес при представяне на проектобюджета за 2012 година. Сред засегнатите от мерките е и Весела Йорданова - директор дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" (на снимката вляво). Лимитът за служебния й мобилен телефон е 150 лева на месец. "Не мога да се побера в сумата и редовно ми режат заплатата", признава Весела Йорданова. Работата й налага непрекъснат телефонен контакт, което пък от ствоя страна води до надвишаване на лимита.

"Ще има контрол r върху канцеларските материали. Няма да се изписват тонове хартия, ще се пращат електронни писма. Предупредил съм Боби Гънчев (Божидар Кънчев - секретар на общината) да внимава какво подписва. Който прекали с разговорите, ще дава и писмени обяснения за това. При две нарушения, виновните ще си заминават", закани си Николов.

До края на февруари ще бъдат съкратени още 20 общински служители съгласно препоръките на финансовия министър Симеон Дянков за оптимизиране на числеността на администрациите. От днес общинското предприятие "Общински имоти" има нов шеф - Тина Писарска на 31 години. Предстоят и други смени на ръководни длъжности, уточни кметът на общината.