"Хелс Ейнджълс" настъпват към Черноморието

Той се организира от БМА и ще продължи до 8-ми август в бургаския квартал.

Мнозина обаче виждат опасност в участието на "Хелс Ейнджъл" в събора. Клубът е известен в цял свят като средство за разпространение на наркотици. "Чрез този събор те ще направят опит да си пробият път и да се настанят трайно по нашето Черноморие, и ще се намесят в пазара на дрога и неговото преразпределяне", казаха запознати пожелали анонимност.

"Ангели на ада" все още нямат свой клуб у нас. От три години обаче те правят опит да се навлязат трайно у нас чрез своите поддръжници. Сред най-ревностните им последователи са "Red  Riders", "Barbarians MC", "The Thunders" и "Хиените".

Малцина са забелязали участието на "Ангели на ада" в откриването на мото сезона в Бургас тази пролет. Те дойдоха заедно с членовете на "Red Riders". Клубът от Ямбол е на една година, но е сред най-големите привърженици на "ангелите". "Red Riders" се отцепиха от клуба майка –  "Riders" ("Ездачите"). Председател на "Ездачите" е Димо Бандита. По времето, когато той беше шеф на БМА асоциацията се е борили срещу навлизането на "ангелите" у нас, твърдят запознати с мото делата у нас. Сегашният председател обаче води политика към приобщаването на "Хелс Ейнджълс" и тяхното трайно установяване у нас.

Десетина клуба напуснаха родната мото асоциация 2008 и 2009 година заради несъгласие с нейната политика и опитите за навлизане на чужди клубове у нас. Дори смяната на ръководството на БМА през 2009-та година не донесе промяна. "Трябва да се признае, че по време на управлението на Димо Бандита, не е допуснато настаняването на чужди клубове на територията на страната", твърдят запознати.

Свободните мотористи са членове на клубове, напуснали БМА в цялата страна и имат свой неформален съюз. Така всяка година в началото на сезона се оповестява календара с мото съборите – този на БМА и другия – на Свободните мотористи. Отцепилите се от БМА са против идването на "Хейл Ейнджълс".

"Ангелина на Ада" не се ползват с добро има и репутация в цял свят. Мото клубът е известен по света със своята жестокост и съпричастност към трите най-доходни крими деяния - проституция, пране на пари и дрога, твърдат наши и чужди медии.

Европол не изключва евентуална война за преразпределение на пазара. Организацията призовава за по-тясно полицейско сътрудничество в региона. "Някои страни в Югоизточна Европа не си дават сметка колко голяма е заплахата", каза говорителят на организацията Сьорен Педерсен преди няколко дни, цитиран от родни медии.

Явно към широкия пазар за разпространение на наркотици и нарастващото им потребление в широк кръг от обществото, морето е апетитен дял с концентрацията си на различни социални кръгове, туристическия поток и към него проявяват интерес и други играчи освен основните, а на местните босове ще им е трудно да се преборят с организираните западни клубове и техните подръжници.

За съжаление Холивудските продукции са допринесли много за опетняването на рокерите и тяхната страст -моторите. Но до този момент мотодвижението у нас е запазило своя чист характер. А дали ще  е задълго и ще успеят ли местните да се противопоставят на тази инвазия? Всичко се прави за доброто забавление на рокерите, дано си остане така. И музиката и бирата да се леят, без страха от мощта на тези движения, създали лошата слава на мотористите.