Хората на Валери Симеонов критикуват, те били най-точни Според тях те единствени били "коректив на властта и продължавали да остояват принципните позиции и да работят в името на бургаските граждани". "Независимите" се похвалиха днес за свършеното оттях в ОбС за периода ноември 2009-юни 2010-та година.

Не става ясно обаче как единствено групата на Симеонов работи в полза на избирателите си, след като те първи се отделиха от "Атака" и се разграничиха оттях. В първите три години от работата на местния парламент (тогава и Валери Симеонов като неформален лидер на "Атака" бе и председател на ОбС б.а.) групата на "Атака" подкрепяше почти безусловно общинската администрация и предложенията на колегите си от ГЕРБ. След като Симеонов обаче бе сменен на поста преди около година започнаха и дрязгите с гербаджиите. Оттогава не е спрял конфликта им с председателката на местния парламент Снежина Маджарова (ГЕРБ). След разрива вътре в "Атака" и "развода" между Валери Симеонов и Волен Сидеров през декември м.г., групата на отцепниците (8 на брой) мина в тотална опозиция. Така с новосъздадената група "Независими" се опитват да прокарват интересите на собственика на телевизията. Като отчет за свършеното през изминалия период хората на Симеонов изтъкнаха и дейността на ОбС като не пропуснаха отново да подчертаят лошо вършената, според тях работа от страна на Маджарова.

По няколкото страници отчет, раздадени на пресконференцията днес, излиза, че само те милеят за града. Другите им колеги основно се опитват да спъват предложенията им, които били едва ли не жизненоважни за Бургас. Само не стана ясно, защо като милеят толкова за града не напуснаха ОбС, след като излязоха от групата на "Атака" в края на миналата година? А останаха като съветници, макар и "Независими" и продължават да обясняват как "утвърждават своята позиция на откритост, честност и морал".