DSC_2089

DSC_2089

Хорът на Фотинов с песни за Ботев

тържества по повод Деня на Ботев и загиналите за свободата на България - 2-ри юни. Популярните песни звучаха в Морската градина пред бюст паметника на поета революционер Христо Ботев. Мелодиите бяха изпълнени от хора към професионална гимназия по електроника и електротехника "Константин Фотинов" в Бургас. Учениците-певци с ръководител 

DSC_2094Петко Янгьозов за първи път се представиха пред общстествеността на града. "Лично кметът на общината Димитър Николов се обадил на директора ни Константин Папазов, за да се включи хора в градските тържества", каза пред сайт Черноморие диригентът Янгьозов. Хорът е съставен от скоро и вече трупа популярност в школото. Негова изява се очаква в средата на юни, когато ще бъде открит новия спортен комплекс в гимназията, припомниха от Фотинов.

След изпълнението на хора, тържествата продължиха със заупокойна молитва, отслужена от бургаското духовенство, поетични слова за Ботев и поднасяне на цветя и венци от обществени и партийни организации, администрации, сдружения и граждани.

На днешния ден се отбелязват 139 години от гибелта на Христо Ботев. По традиция в 12.00 часа бяха пуснати сирените в памет на загиналите за свободата на България.